MEMORIAL JOAQUIM XICOY 2010
 
 
La segona edició dels premis Persona Democràcia va tenir lloc a l’IDEC-Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, el dia 10 de Desembre en el acte de celebració del MEMORIAL JOAQUIM XICOY 2010. Aquest premis s’ atorguen anualment per a reconèixer la tasca de polítics, parlamentaris i professionals de la comunicació a favor de la dignitat del servei a la societat des de la política i des dels mitjans de comunicació.
L'esdeveniment va començar amb la lectura de l'acta del jurat dels premis a càrrec de Mariona Xicoy, filla de Joaquim Xicoy i secretària de "Persona i Democràcia", donant, tot seguit, pas a la presentació, per part de Jordi Sales, president de la nostra entitat, dels objectius de "Persona i Democràcia" i a l'exposició del sentit dels premis atorgats.
 
Per a l’edició d’ enguany, els membres designats com a membres del Jurat de l’edició 2010 dels Premis “Persona i Democràcia – Joaquim Xicoy” són els següents:
 
  • Jordi Sales, titular de Filosofia Teorètica i Pràctica, rector de la Universitat catalana d’Estiu.

  • Jordi Farré i Muro, rector de la Basílica Parroquial de la Mare de Déu de la Mercè i Sant Miquel Arcàngel de Barcelona.

  • Joan Corbera, director d’Europa Press a Catalunya.

  • Manuel Milian Mestre, escriptor, periodista i ex diputat.

  • Rita Xicoy, cap d’estudis d’institució educativa.

  • Josep de Nadal, empresari i president de la Fundació Relleu

 
El Premi "Persona i Democràcia", atorgat a la tasca política exemplar caracteritzada per valors humanístics i democràtics, i potenciadora de la participació de les persones i de les entitats en la vida comunitària, va ser concedit a Jordi Pujol i Soley per el seu paper singular i cabdal en la reconstrucció nacional de Catalunya i en la recuperació de la Generalitat com a govern propi de referència dels catalans. L’acció de govern de Jordi Pujol va conjuminar l’idea de país modern i competitiu amb la fidelitat a les arrels tradicionals catalanes i els valors de la justícia social i la llibertat
 
El Premi "Joaquim Xicoy", a la tasca parlamentària distingida pel capteniment constructiu, integrador i al servei general de Catalunya, va correspondre a Ramon Tremosa i Balcells, per la seva intensa activitat al Parlament Europeu a favor dels drets humans i, en especial, dels dissidents a països amb dèficits democràtics i contra la pena de mort. Ha destacat en la denúncia de les persecucions per motius religiosos a diversos països i contra l’expulsió dels cristians al Marroc
 
Finalment, el Premi "Carles Cardó" a la producció periodística que hagi contribuït a la potenciació dels valors humanístics i de la qualitat democràtica, va ser atorgat al periodista Fernando Ónega López per la seva tasca periodística a LA VANGUARDIA, des d’una posició independent de posicionaments polítics, a favor dels drets de Catalunya, del bon govern i de la millora de la qualitat de la vida democràtica.
 
El Memorial va concloure amb l’ intervenció de Josep Maria Cullell, qui va presidir l'acte
 
La trobada, que va aplegar nombroses personalitats del mon polític, institucional, social, universitari i eclesial de Catalunya, va acabar amb la interpretació del "Cant de la senyera", a càrrec del tenor Jordi Cortada, seguida d'un animat refrigeri.
 
 
 
Bases Premis Persona i Democracia
 
Invitació Memorial Joaquim Xicoy 2010
 
Veure I edició MEMORIAL JOAQUIM XICOY 2009
 
 
 
© Persona i Democràcia