MEMORIAL JOAQUIM XICOY 2013
 
 

“Persona i Democràcia” va celebrar la V edició del Memorial Joaquim Xicoy el proppassat dia 2 de desembre de 2013 a l’Hotel Hesperia Presidente. L’acte es celebra amb l’objectiu de recordar la figura de Joaquim Xicoy i Bassegoda i, alhora, reconèixer la tasca de polítics, parlamentaris i professionals de la comunicació a favor de la dignitat del servei a la societat des de la política i des dels mitjans de comunicació.

El memorial va aplegar nombroses personalitats del mon polític, institucional i social de Catalunya, tal com la consellera Irene Rigau, entre d’altres, que presidí l’acte, i que acompanyaren en la celebració als guardonats, qui enguany foren: Francesc Borrell i Mas, Rafael Nadal i Farreras i Xavier Trias i Vidal de Llobatera. Assistiren també el conseller Germà Gordó, Carme Borbonés, presidenta de Cáritas a Catalunya, l’ex-conseller Joaquim Molins, Carles Puigdomènech, vicepresident de Persona i Democràcia, així com Mariona i Anna Xicoy, membres de la l’associació que porta el nom del seu pare.

Jordi Miró, Vicepresident de “Persona i Democràcia” donà la benvinguda als assistents i seguidament el secretari de l’entitat, Manuel Romero, llegí l’acta del jurat dels premis que en aquesta edició fou constituït per Jordi Sales i Coderch, president de l’associació, Mossèn Jordi Farré i Muro, Joan Corbera, Josep de Nadal, Manuel Milián Mestre i Lluís Xicoy i Cruells, fill del recordat Joaquim Xicoy.

El guardonat del Premi “Persona i Democràcia” a la tasca exemplar caracteritzada per valors humanístics i democràtics el qual aquest any va pertànyer a Francesc Borrell, per la seva tasca social, des de la discreció el compromís amb les persones i el país, lluitant contra la marginalitat i la pobresa, a favor de la integració la cohesió social i el dret a l’habitatge. En el seu discurs d’agraïment, el guardonat manifestà la gratitud que sentia al rebre el guardó en un reconeixement per una tasca social per la que tant havia lluitat en la seva vida i que encara ara seguia lluitant.

El Premi Joaquim Xicoy a la dedicació política al servei general de Catalunya, fou pel Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, que molt agraït i il•lusionat, per la gran relació que l’uneix amb la família Xicoy, rebé el guardó recordant els seus valors, principis i creences tot afirmant que “la seva filosofia i el seu plantejament de valors són avui dia més presents que mai”. Com ha recordat Trias, Xicoy “defensava els valors de família, cristians i de l’esforç, era optimista i animava la gent a ser atrevida i ambiciosa”. A més, ha assegurat que “la política no es pot entendre si no és dirigida al benestar de les persones i la generositat”. En aquest sentit va adreçar unes paraules directament al Sr. Borrell manifestant la seva il•lusió de proveir Barcelona d’habitatges assequibles.

A continuació, el Premi Carles Cardó a la producció periodística potenciadora dels valors humanístics i de la qualitat democràtica va ser entregat a Rafael Nadal. El periodista i escriptor agraí el premi amb un discurs humil a través del qual es declarà no mereixedor del guardó. Les seves paraules, encoratjadores per la societat, foren un petit toc d’atenció per a tots els presents, polítics i ciutadans, per no oblidar el realment important, la persona i la democràcia.

La cloenda fou de la mà de la consellera Irene Rigau tot felicitant als premiats als qui te una gran estima i reconeixent la tasca personal de cadascú en els seus quefers.

Finalment, com anys enrere, l’acte va concloure amb el Cant de la Senyera interpretat per tots els assistents que seguidament van poder donar l’enhorabona als premiats prenent un breu refrigeri ofert per “Persona i Democràcia”.

 
 
 
Enllaços
 
Catalunyapress - " Xavier Trias guardonat amb el premi Joaquim Xicoy per la seva tasca política"
 
Generalitat - " La consellera Rigau presideix el lliurament dels Premis Memorial Joaquim Xicoy 2013"
 
Ajuntament de Barcelona - " Trias assegura que els valors que representa la memòria de Joaquim Xicoy són a dia d’avui “més presents que mai”
 
 
 
Bases Premis Persona i Democracia
 
Veure I edició MEMORIAL JOAQUIM XICOY 2009
 
Veure II edició MEMORIAL JOAQUIM XICOY 2010
 
Veure III edició MEMORIAL JOAQUIM XICOY 2011
 
Veure IIII edició MEMORIAL JOAQUIM XICOY 2012
 
 
 
© Persona i Democràcia